Netwerkoplossingen

Thuis een netwerk aanleggen kan veel voordelen hebben wanneer er in huis meerdere computers aanwezig zijn. Thuis een netwerk maken wordt door computertechneuten aangeduid als een thuisnetwerk aanleggen. Zodra een beestje een naam krijgt kunt u ongeveer schatten dat u niet langer de enige bent die de wens van thuis een netwerk aanleggen heeft.

Waarom een netwerk aanleggen?

Veel computergebruikers hebben al ontdekt dat het mogelijk is de internetverbinding via een netwerk te delen met de in huis aanwezige computers. Wanneer u dit thuis al doet bent u kort gezegd al de trotse eigenaar van een thuisnetwerk. Het willen delen van de internetverbinding geeft dus al antwoord op de vraag: Waarom een thuis netwerk aanleggen?

Thuis een netwerk aanleggen biedt echter nog veel meer voordelen. Eén van de voordelen is dat u randapparatuur, zoals een printer, niet langer alleen kunt gebruiken op de computer waarop deze is aangesloten, maar tevens kunt gebruiken om dingen uit te printen vanaf andere computers in het netwerk.

Niet alleen kunt u randapparaten van een andere computer in het netwerk gebruiken. Tevens is het mogelijk bestanden die op een andere pc in het netwerk staan te openen, te wijzigen en te gebruiken.

Heeft u bijvoorbeeld op een van de computers in het netwerk een mooie muziek verzameling staan, dan kan via het netwerk deze muziek ook op alle andere computers in het netwerk afgespeeld worden. Op deze manier is het zelfs mogelijk deze muziek af te spelen op de muziekinstallatie in uw huiskamer.

Meer informatie over netwerken kunt u vinden in het menu links van deze tekst.

Netwerkoplossingen

  • Servers
  • Network storage
  • Werkgroepen