Generation-IT stopt

De Coronacrisis gaat niemand in de koude kleren zitten en dus ook ons niet. Doordat we meer thuis zijn, zijn we ons meer dan eens gaan beseffen dat er meer is dan alleen werk. Naast Generation-IT heeft bijna iedereen ook een parttime of fulltime baan. In goed overleg hebben wij afgelopen week als team dan ook besloten om vanaf 1 juni onze verkoopactiviteiten en per 1 juli het samenwerkingsverband te stoppen. Uw vaste contactpersoon zal voor 1 juli contact opnemen om te overleggen in welke mate en hoe de dienstverlening verder zal gaan. Heeft u vragen voor ons neem dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Team Generation-IT

Reageer

Belasting ESXI

Vanwege een back-up taak welke langer duurt als gepland kunt u op dit moment enige traagheid ervaren op onze hosting platforms bij het uploaden van data. Wij zijn aan het onderzoeken waarom deze taak al 14 uur duurt om dit in de toekomst te voorkomen. De taak is bijna klaar (98%) en wij verwachten dat morgen de performance weer als vanouds zijn.

Reageer

Werkzaamheden afgerond

Gezien de leeftijd van de noodstroomvoorzieningen in Almelo (3 jaar fulltime online) hebben we besloten beide voorzieningen te vervangen. Deze werkzaamheden zijn zojuist afgerond en de servers worden op dit moment weer gestart. Binnen enkele minuten zullen de machines weer bereikbaar zijn. 

Reageer

Vervangen noodstroomvoorziening

Morgenochtend zal preventief één van de noodstroomvoorzieningen vervangen worden. Dit omdat de huidige batterij aangeeft dat de batterij versleten is. Hierdoor zullen een aantal webservers op dat moment niet redundant actief zijn. Dit zal echter maar een paar minuten zijn. Voor vragen verzoek ik u contact op te nemen met uw accountmanager.

Reageer

Verhuizing domain controller

Vandaag zal DC01 (Domain Controller 01) verhuisd worden naar een andere datastore. Om dit uit te kunnen voeren is deze vanmorgen vroeg al afgesloten om te kijken of de andere domain controllers het werk correct oppakken. Dit is zonder problemen verlopen en we zullen dan over enkele ogenblikken de verhuizing gaan doorvoeren. Deze verhuizing zal vanwege de grootte enkele uren duren en we zullen u informeren wanneer deze verhuizing voltooit is. 

Reageer

Onderhoud afgerond

Zojuist is na grondig testen de dats omgeving Almelo weer vrijgegeven. Wel zal er binnenkort wederom onderhoud moeten plaatsvinden om nog een aantal upgrades uit te voeren. Dit komt doordat een aantal upgrades onvoorzien lang hebben geduurd.

Reageer

Spoedonderhoud

In verband met spoedonderhoud zullen vandaag vanaf 17:00 Dats1 en Dats2 niet toegankelijk zijn. De data blijft tijdens het onderhoud gewoon bereikbaar.  

Van toepassing op: Dats1 en Dats2 Almelo

Impact: geen verwachte downtime

Doorloop onderhoud: 17:00 tot 21:00

Reageer

Onderhoud infrastructuur Almelo

Vanavond zal de infrastructuur in Almelo onderzocht worden. Dit in verband met gerapporteerde vertragingen tussen de core router en core switch.

Om deze reden hebben wij vandaag de capaciteit van onze andere core routers en switches verhoogd.  Wij verwachten dat er door deze aanpassingen geen hinder zal zijn. 

Mocht u toch anders ervaren of vragen hebben naar aanleiding van dit bericht neemt u dan gerust contact met ons op. 

Reageer

Stroomstoring Almelo

wegens een grote stroomstoring in Almelo hebben wij besloten om preventief alle apparatuur uit te schakelen. Alle datastores zijn uiteraard gewoon bereikbaar op onze andere omgevingen. Ook de rds omgevingen zijn uitgebreid getest en werken naar behoren.

ons excuses voor eventueel overlast en veel succes als u net als ons zonder stroom zit.

Reageer

Upgrade domain controller

Op advies van één van onze netwerkspecialisten hebben we ervoor gekozen om één van onze domain controllers ook te upgraden naar de nieuwe Windows Server 2016 omgeving. Dit wordt op dit moment uitgevoerd waardoor op dit moment er drie domain controllers actief zijn.

Helaas zagen wij dat de belasting op deze drie dermate hoog werd dat we hebben moeten ingrijpen. We hebben besloten om de hardware van deze servers direct te upgraden. Inmiddels draaien alle drie servers weer optimaal en is de belasting terug gelopen naar maximaal 56 procent per server.

Om u een vergelijking te geven. Alle vier de servers hadden gemiddeld rond de 47 procent toen zij allen actief waren.

Met dit resultaat in de monitoring zullen wij ook onze vierde domain controller gaan upgraden nadat deze succesvol is gemigreerd naar Windows server 2016. 

Reageer

Upgraden Windows servers

Op dit moment is onze RDS omgeving uitgerust met 4 virtuele Windows servers welke in zijn gericht op basis van Microsoft Windows 2012 R2 server. 

Helaas zijn wij om technische redenen verplicht om deze servers te upgraden naar 4 Windows server 2016 servers. Daarom is onze RDS omgeving vanaf vanmiddag 12:00 minder redunant. Op dit moment wordt de eerste server voorzien van de upgrade. Als deze naar behoren werkt gaan we elke dag vanaf vandaag een server voorzien van de upgrade. Uiteraard kunnen we iedere server op elk moment terug zetten naar zijn laatste status in Windows 2012. 

Mocht u vragen hebben over deze upgrade of wat het gevolg voor u is kunt u uiteraard contact met uw accountmanager opnemen. Tot en  met zaterdag zullen zij tot 23:00 bereikbaar zijn. 

Reageer

Stilletjes op de achtergrond gebeurd heel veel..

Vandaag was een drukke dag!

We hebben het stil gehouden en geleidelijk gedurende de dag doorgevoerd zodat er geen paniek zou ontstaan dat we niet bereikbaar zouden zijn en wees gerust. Wij hebben geen downtime gehad.

Vandaag hebben we een grote aanpassing gedaan in onze eigen e-mail omgeving. Tot vandaag zag onze opstelling er als volgt uit: Lees meer »

Reageer

Upgraden Ubuntu webservers

Vandaag worden onze Ubuntu servers voorzien van de laatste updates. Hierdoor zal gedurende een korte periode één van de webservers niet bereikbaar zijn. De andere webservers zullen uiteraard de taken gewoon waarnemen zoals u gewend bent. Mocht u toch hinder hebben horen wij dit graag van u. 

Reageer

Gelukkig hebben we redunantie

Wellicht heeft u het gemerkt en daarom dit bericht. Vanavond zijn onze datastores 4 t/m 6 enige tijd offline geweest. Dit kwam door een stroomstoring in Enschede. Verschillende delen van Enschede zaten hierdoor zonder stroom waaronder 3 van onze servers. Wij zijn blij dat de servers in Hengelo en Almelo dit probleem zonder veel impact hebben overgenomen. Wel heeft u het kunnen merken aan de download en upload van grote bestanden welke wellicht minder snel getransporteerd werden omdat de bandbreedte kleiner was dan normaal. Nogmaals de oorzaak lag niet bij ons maar bij het electriciteitsnet maar zijn blij dat het probleem is opgelost en dat de servers zo snel alweer volledig up to date meedraaien in de store omgeving.

Reageer

Onderhoud afgerond

Eerder dan verwacht is het onderhoud aan UNI1 afgerond.

Er hebben zich geen onvoorziene problemen voorgedaan.

 

 

Reageer

Preventief Onderhoud UNI1

Vanavond wordt er preventief onderhoud uitgevoerd aan de switching van Uni1. Het kan dus voorkomen dat u geen wijzigingen kan doorvoeren op uw draadloze netwerk wanneer u uw beheeromgeving rechtstreeks verwijst naar Uni1. Daarom adviseren wij u de link aan te passen naar unipi of uni2 te gebruiken voor wijzigingen. Uiteraard zullen uw wijzigingen niet verloren gaan wanneer Uni1 weer actief wordt.

Van toepassing op: Uni1 Almelo

Impact: geen verwachte downtime

Doorloop onderhoud: 18:00 tot 21:00

Reageer

Twijfels aan de integriteit van je virusscanner?

Iedereen weet dat het verstandig is om een virusscanner te gebruiken wanneer je gebruik maakt van Windows. Virusscanners zijn echter niet heilig en het kan dus voorkomen dat je soms ineens begint te twijfelen aan de integriteit van je virusscanner. Is er niet per ongeluk toch iets binnengeglipt zonder dat de waakhond dit is opgevallen? Gelukkig is het eenvoudig om een ‘second opinion’ uit te laten voeren. Dit kun je doen door een andere virusscanner te installeren. Een andere optie is om een standalone applicatie de computer te laten scannen. Hierbij kun je denken aan HouseCall van Trendmicro of de “stinger” van McAfee.

Deze programma’s bieden geen permanente bescherming (zoals je beveiligingsprogramma wel doet), maar wel een goede speurneus als het gaat om onraad.

Reageer

Einde ondersteuning voor Windows Server 2003

Microsoft-ondersteuning voor alle versies van Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2 eindigt op 14 juli 2015. Dit betekent dat er vanaf deze datum geen updates en patches meer komen en dat elk datacenter dat op dit besturingssysteem draait, mogelijk niet meer aan de standaarden voldoet. Upgrade op tijd om problemen te voorkomen. Op internet zijn eenvoudige stappenplannen hiervoor te vinden. Bijvoorbeeld via Microsoft.

Uiteraard kan Generation-IT u ook adviseren. Neem voor meer informatie contact op met uw verkoopadviseur of stuur ons een bericht via de online servicedesk.

Reageer

Routers, Accespoints of repeater?

Als je wifi-modem of router in de meterkast staat dan is de ontvangst beneden meestal wel goed. Maar boven op zolder wordt dat vaak een stuk minder – of heb je zelfs helemaal geen ontvangst. Om je wifi-ontvangst in huis te verbeteren kun je verschillende apparatuur gebruiken: access points, wifi repeaters (ook wel wifi versterkers of range extenders genoemd) en homeplugs of powerlines. Maar welke kun je het beste gebruiken? Er zijn drie opties.

1. Access point of tweede router als bridge
Als je meerdere vaste aansluitingen (‘uit de muur’) voor internet in huis hebt (of lange kabels getrokken hebt) dan is een access point een goede oplossing. Een access point kun je dan bekabeld aansluiten via een ethernetkabel en vervolgens weer een draadloos signaal laten uitzenden. Het voordeel is dat je geen snelheidsverlies hebt, zoals bij wifi-repeaters wel het geval is.

Als je een access point gebruikt, zorg er dan voor dat het access point dezelfde SSID, beveiliging (WPA2 bij voorkeur) en wachtwoord gebruikt als je router of wifi-modem. Hierdoor kun je moeiteloos ‘roamen’ (van ene wifi-signaal op andere overstappen) als je van beneden naar boven loopt met bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

In plaats van een nieuw access point te kopen kun je ook een oude router hiervoor gebruiken. Zet deze in de bridge-modus en schakel de dhcp-server in de tweede router uit, zodat alleen de hoofd-router of wifi-modem de lakens (in dit geval IP-adressen) uitdeelt aan alle apparaten. Access Point of tweede router moeten sowieso een vast IP-adres krijgen van de hoofdrouter in het thuisnetwerk.

Nadeel van een access point is dat de configuratie wel een klusje voor gevorderden is.

2. Homeplug/Powerline (internet via het stopcontact)
Heb je boven geen internetaansluiting of kabels liggen dan kun je beste een homeplug- of powerline-setje kopen. Met deze apparaatjes kun je internetten via het elektriciteitsnetwerk. Je verbindt in de meterkast een homeplug met je wifi-modem of router en vervolgens kun je overal in huis een tweede homeplug in het stopcontact steken, zodat je daar internet hebt.

Je hebt homeplugs met alleen ethernet-aansluiting (voor bekabeld internet) maar ook varianten met wifi of beide. Als je boven bijvoorbeeld alleen een tv wilt aansluiten op internet dan is een homeplug met alleen ethernet voldoende. Wil je ook draadloos kunnen internetten met je laptop, smartphone of tablet dan is wifi natuurlijk een vereiste.

3. Wifi repeaters
Wifi repeaters of range extenders zijn eigenlijk de minste oplossing als je de wifi-ontvangst in je huis wilt verbeteren. Wifi repeaters vangen het draadloze signaal van je router of wifi-modem op en zenden dat vervolgens weer uit. Hierdoor wordt de snelheid minstens gehalveerd en heb je boven dus veel minder snel wifi dan beneden. Voordeel van wifi versterkers is dat ze vaak niet duur zijn en makkelijk te installeren.

Samenvattend:
Liever access point dan wifi repeater
Als je de mogelijkheid hebt kun je voor een sterker wifi-signaal beter een access point dan een wifi repeater gebruiken. De configuratie van een access point is echter wel wat ingewikkelder en je moet dus boven een ethernetkabel hebben liggen of een extra vaste internetaansluiting.

Liever homeplugs of powerlines dan wifi repeater
Homeplugs of powerlines hebben als voordeel dat ze via het elektriciteitsnet werken en dat je ze dus overal waar een stopcontact is kunt gebruiken. Daarbij wordt de internetsnelheid met homeplugs steeds hoger. Vertraagden ze een paar jaar terug soms nog flink, daar is steeds minder van te merken. Kies dan wel varianten met liefst 500 Mbps (of meer) snelheid en niet 200 Mbps. Homeplugs halen niet de snelheid van een gewone ethernetverbinding (ook niet als switch met een kabeltje), maar ze zijn wel sneller dan wifi repeaters. Wifi repeaters zijn echter weer goedkoper.

Noot:
Veel apparaatjes hebben zowel access point- als wifi repeater-functionaliteit. Het verschil in functie is kortweg dat access points het internetsignaal bedraad binnenkrijgen en (zonder snelheidsverlies) draadloos weer uitzenden. Wifi repeaters vangen het draadloze signaal op en zenden het dan weer uit – met minimaal 50% snelheidsverlies.

Informatie of advies?

Neem dan vrijblijvend contact op uw verkoopadviseur.

Reageer

Nieuwe mailomgeving

Om de dienstverlening sneller en beter te laten verlopen heeft Generation-it besloten om de serveromgevingen die wij op verschillende locaties hebben uit te faseren en deze bij andere partijen onder te brengen. Zo hebben wij minder onderhoudswerkzaamheden en dus meer tijd voor onze missie. Inmiddels zijn al onze webservers zoals u wellicht weet verhuisd en afgelopen week is er besloten om ook de e-mail omgeving te verhuizen naar een in onze ogen betrouwbare onderneming. Inmiddels is de nieuwe omgeving online en zal deze aankomende week in gebruik worden genomen. Helaas kan het hierdoor voorkomen dat e-mail later of bij de separate omgeving uitkomt. Hierdoor kan het zijn dat u wat langer op antwoord moet wachten dan u gewend bent. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen en hebben continue monitoring op dit proces.

Ons excuses voor het eventuele ongemak.

Reageer

Gesloten tijdens hemelvaart

In verband met hemelvaart is onze servicedesk gesloten donderdag en vrijdag gesloten.

Via mail zijn we uiteraard wel bereikbaar.

Reageer

Pasen

in verband met de paasdagen zijn wij gesloten.

Vanaf dinsdag zijn wij weer bereikbaar. E-mail zullen we uiteraard wel gewoon beantwoorden.

Reageer

Tot ziens in 2014

Zo aan het eind van het jaar maakt u de balans op van het jaar.

Wat hebben we het afgelopen jaar gedaan en wat kan er beter? Hebben we bereikt wat we wilden bereiken?

Ook wij doen dit uiteraard. Veel veranderingen zijn er door gevoerd. Hier en daar ging het wel eens mis maar aan het eind kunnen we terug kijken op een mooi 2013.

Uiteraard willen ook wij u een goede jaarwisseling wensen en zien wij u graag terug in het nieuwe jaar.

 

Denkt u nog wel even aan uw computers en website(s)? Zijn deze up to date voor het nieuwe jaar?

Reageer

Nieuw bij Generation-it: Pro-web

Nieuw bij Generation-it is Pro-web!

Net als bij uw computers, laptops etc. heeft ook uw website ook beheer nodig.
CMS systemen maken het voor u als eindgebruiker makkelijker om uw website te beheren, berichten te posten en foto’s en video’s te delen met uw familie of klanten maar zijn deze systemen wel veilig? Als je er eens goed naar kijkt zijn er veel zwakke punten te vinden. Daarom zijn deze websites altijd erg interessant voor hackers. Zij maken misbruik van de beveiligingslekken om zo toegang te krijgen tot het admin-gedeeltes. Daarom is het ongelooflijk belangrijk dat je aandacht besteed aan het beveiligen van je website.

Het is daarom belangrijk een aantal punten in acht te nemen om uw website optimaal beveiligd te houden:

  1. Plugins en thema updaten.
  2. De inloggegevens controleren op zwaktes.
  3. Configuratiebestanden beveiligen of afschermen.
  4. Inlogpogingen beperken.

Mocht u het niet zien zitten om dit allemaal zelf uit te voeren en bij te houden of wilt u advies in het beheer van uw website?

Zo kunnen wij u een informatieve avond aanbieden bij u op locatie om u te laten zien en adviseren waar de zwaktes van uw websites zitten en hoe hier mee om te gaan. Ook kunnen wij u periodiek onderhoud aanbieden. Dit kan wekelijks, maandelijks, per kwartaal of jaarlijks zijn.

Heeft u vragen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op.

Reageer

Beperkingen gratis online support

In het verleden deed Generation-it veel online support via verschillende webapplicaties.
Dit ging vaak zonder dat u hier wat van merkte en/of voor betaalde.

Helaas kunnen wij dit niet meer aanbieden op de manier zoals wij dit in het verleden hebben gedaan en zijn genoodzaakt hier kosten voor door te berekenen.

Indien u hier vragen over heeft verzoeken wij u contact op te nemen met uw verkoop adviseur.

Reageer

Nieuw telefoon nummer

Vanaf vandaag is Generation-IT niet meer afhankelijk van een vaste telefoonlijn… Uiteraard zijn onze mobiele nummers nog bereikbaar maar we zijn nu ook bereikbaar op het nieuwe vaste nummer: +31 (0)53 30 20 12 8

Reageer

E-mail probleem opgelost

Na uitgebreid testen kunnen wij zeggen dat onze e-mail problemen zijn opgelost.
U kunt dus ook weer gebruik maken van de online servicedesk op de homepagina en kunt ook weer inloggen indien dit bij u van toepassing is.

Bedankt voor het geduld!

Reageer

E-mail probleem nog niet opgelost

Helaas zijn de e-mail problemen nog niet geheel opgelost.
We krijgen alle berichten binnen maar de verwerking hiervan gaat via verschillende wegen.

Indien u dringende storingen heeft willen we u verzoeken deze telefonisch aan ons door te geven.

Ons excuses voor het ongemak.

Reageer

Intel: ‘Microsoft nog niet klaar met Windows 8’

Intel: ‘Microsoft nog niet klaar met Windows 8’

Amper een maand voor de release is Microsoft nog altijd niet klaar met Windows 8. Dat heeft Intel-topman Paul Otellini tegenover medewerkers laten weten, zo schrijft althans persbureau Bloomberg.

 Lees het volledige bericht op: Computertotaal

 

Reageer

Mailstoring

Op dit  moment kampen wij met een storing op onze mailservers.

Wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen maar verzoeken u spoedgevallen telefonisch aan ons te melden.

Ons excuses voor het ongemak.

Reageer

Downloadverbod in Nederland lijkt onvermijdelijk

De Hoge Raad vermoedt dat de Nederlandse wet, die downloaden uit illegale bron toestaat, in strijd is met Europees recht. En mogelijk geldt dan alsnog een thuiskopieheffing.

Het downloaden uit illegale bron, die typische Nederlandse verworvenheid, staat op de helling. Het hoogste rechtscollege in ons land vraagt zich af of het parlement en de regering destijds de mist in zijn gegaan met deze constructie, die mogelijk in strijd is met het Europees recht.

Lees het gehele bericht op: www. webwereld.nl

Reageer